De therapie

De therapie richt zich op het neutraliseren van triggers die verantwoordelijk zijn voor angstgevoelens, paniekaanvallen, stress en of burn-out. 

Wat maakt dat jij meer en langduriger last hebt van stress? En wat op den duur kan leiden tot SOLK (somatisch, onverklaarbare lichamelijke klachten) en of een burn-out. 

 

In ons lichaam hebben we tal van verkeerd opgeslagen zintuiglijke gegevens (een geur, een geluid, een beweging van iemand, een blik, een aanraking) die een zeer krachtige negatieve lading met zich meedragen. Een lading die ons keer op keer aanzet tot gedrag (controle, doorwerken, onderdanigheid, conflicterend etc etc) wat we niet willen maar niet tegen kunnen houden.

 

Dit is ontstaan eerder in je leven, op momenten van te grote druk of spanning, momenten waarop je het gevoel had de controle te verliezen of grote angst ervaarde. 

We kunnen ons die gebeurtenis vaak niet bewust meer herinneren, maar onbewust reageert ons lichaam (soms jaren later) wel op soortgelijke prikkels als ten tijde van ‘het moment van controleverlies’.

Ons lichaam reageert in de eerste fase met bijvoorbeeld spierspanning, vlekken in de nek, zweten of hartkloppingen. In een tweede fase ervaart de medewerker stress en vaak ook lichamelijke klachten (bijvoorbeeld nek en rugpijn) die, als er niet wordt ingegrepen, kan overgaan in bijvoorbeeld een burn-out. Met alle ellendige gevolgen van dien.

 

Met de therapie worden deze stoorzenders opgespoord en geneutraliseerd.

 

Zijn ze eenmaal boven water, dan kunnen ze alsnog goed door ons brein worden verwerkt (ontdaan van de negatieve fysiologische koppeling) en is de weg vrij voor herstel van de gezondheid. Geen bewustwording of acceptatie maar transformatie. ​

     Peter Levine         Lissa Rankin          Bruce Lipton        Joop Korthuis

 

De therapie is gebaseerd op de Sometic Experiencing methodiek van Peter Levine, de PMA-methodiek van Joop Korthuis en de systeem methodieken van Lissa Rankin en Bruce Lipton

 

Deze therapieën zijn op hun beurt ontwikkeld uit de meest recente onderzoeksresultaten uit de neurofysiologie, psychologie, biologie en kwantumfysica.

logo.png

© 2019 Hello New Start - All Rights Reserved.

Afbeelding1-1024x367.png

website ontworpen door Horsman Creative Studio