top of page

30-66% van de mensen die een huisarts of specialist bezoeken zijn niet ziek!

MAAR ZE HEBBEN WEL KLACHTEN


Lees hier hoe Cobie Baart (neuroloog) haar cliënten de afgelopen 17 jaar heeft geholpen door PMA toe te passen.


Al heel jong wilde ik begrijpen hoe het kan dat mensen ziek worden en heb ik een groot verlangen gevoeld de dingen te weten die niet altijd aan de oppervlakte duidelijk zijn. Zo voelde ik vaak dingen aan van mensen zonder dat erover gesproken was door te zien hoe hun gedrag en gebeurtenissen samenhingen.


Na mijn artsenstudie heb ik jarenlang in de pijnbestrijding gewerkt (palliatieve zenuwblokkades), hetgeen mij in de richting van de opleiding tot neuroloog heeft gebracht. In deze periode heb ik mij ook intensief bezig gehouden met andere dan de westerse geneeskunde.


Na mijn opleiding in het AMC werd ik in 1994 neuroloog in ZGT Hengelo en Almelo waar ik ook te maken kreeg met onbegrepen klachten. Ik had het geluk neuroloog te worden in the decade of the brain, er werd steeds meer bekend over de geweldige complexiteit en plasticiteit van onze hersenen en samenhang met de overige lichaamsfuncties en gedrag.


Naast betrokkenheid bij de organisatie van het ziekenhuis in commissies, verandertrajecten, onderwijs, voorbereidingen voor congressen, werd ik ook auditor bij het NIAZ (Nederlands Instituut Accreditatie Ziekenhuizen - een orgaan dat de kwaliteit van de ziekenhuizen toetst en verbetercycli uit helpt zetten). Ook hier vond ik de samenhang en het samenwerken met mensen vanuit verschillende invalshoeken op zoek naar verbetering geweldig om te doen.


In 1999 kwam ik in aanraking met Joop Korthuis, de grondlegger van PMA (Progressive Mental  Alignment), een methode die ik de snelweg noem naar reductie van onbegrepen klachten als we ons onbewuste durven te vertrouwen.


In mijn werk als neuroloog heeft PMA me veel gebracht om mensen die geen neurologische aandoening hadden op het goede been te zetten en weg te houden van een jarenlange zoektocht die uiteindelijk niets oplevert dan frustraties en een langdurige negatieve spiraal tot gevolg heeft.


Meer weten over wat deze methode inhoud of wat PMA voor jou kan betekenen?


Neem contact op via 0615417719 of jurjen@hellonewstart.com


Ik leg je graag uit:• Hoe PMA werkt bij bijvoorbeeld stress & burn-out 


• wat het doet voor anderen en voor jou kan betekenen 


• Waarom specialisten enthousiast zijn over PMA 


• Waarom de Universiteit van Leiden betrokken is bij PMA 


• Hoe je onverklaarbare klachten kunt behandelen 


• Het verschil met andere methoden


Maar nog liever help ik jou van je klachten af.

1 weergave0 opmerkingen

Comentários


bottom of page