top of page

Wordt 2020 jouw jaar? Wat ga jij nu anders anders doen om het verschil te maken?Als een nieuw hoofdstuk in een boek staat jouw jaar 2020 klaar om te worden geschreven. Wordt het een herhaling van zetten of de start van het-nieuwe?


Elke dag, elke week, begint opnieuw net als een jaar.

Deze week begint voor velen een nieuw jaar werken. Maar wordt het echt een nieuw jaar of start het alleen maar opnieuw? Zoals een minuut en een uur na de 60 weer bij het begin starten, bij 0.


Echt nieuw of opnieuw?

Tijdens je leven sluit je vriendschappen en begin je aan nieuwe relaties. Je kiest voor een nieuwe baan, een nieuwe omgeving, een nieuwe hobby of je sluit je aan bij een nieuwe sportclub. Maar is het echt nieuw, of is het opnieuw?

Wat maakt dat het echt nieuw is voor jou en wanneer ervaar je dat het opnieuw is? Wanneer herken en ervaar je dat je zoiets al eerder hebt meegemaakt en dus opnieuw aan het doen bent?

Iets opnieuw doen kan een teleurstelling worden, als je merkt dat oude, tegenwerkende ervaringen zich in deze nieuwe situatie weer voordoen. Sneller dan gedacht komt jouw oude gedrag weer terug en mensen om je heen reageren vergelijkbaar als voorheen.


Van binnenuit

Je vraagt je misschien wel af of een nieuw begin voor jou mogelijk is. Je kunt de omstandigheden veranderen, maar de ervaring blijft hetzelfde. Je kunt weglopen en vluchten, maar telkens weer kom je jezelf tegen. Wat je je tenslotte realiseert is dat een nieuw begin alleen maar nieuw kan zijn, als jij je vernieuwd. Niet van buiten, niet door spullen te kopen of je omgeving te veranderen maar vanbinnen. Het oude loslaten, zodat je het nieuwe kunt omarmen.


Keuzes

Ja, ook jij, met wat je ook met je meedraagt, kunt je vernieuwen. Of het nu jouw angst is of paniek, jouw zelfvertrouwen, of de stemmen in je, die verhalen hebben gemaakt over wat je wel en niet kunt


ZIJN HET DE SHOWSTOPPERS van jouw leven, of……..?

Het zijn de door jou gemaakte keuzes in het verleden die maken dat jij je nu gevangen voelt, dat je niet uit het leven haalt wat het jou te bieden heeft. Dat je ervaart dat de naald in de groef van de langspeelplaat blijft hangen en keer op keer hetzelfde deuntje herhaald.


En jij?

Realiseer je dat je altijd een keuze hebt. Wanneer je een nieuw begin wilt, zaken of een relatie echt wilt vernieuwen (sommigen noemen dit veranderen), dan zijn andere keuzes gewenst.


Wil je een nieuw begin? Wil je dat morgen niet op gisteren lijkt?

Vraag dan het verhaal van een van mijn cliënten die ik mag delen met jou.

Lees: Mijn verhaal 2019.


En leer wat 2020 voor jou kan betekenen.


Maak er een fantastisch 2020 van.

Jurjen

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page